Get Adobe Flash player

Voor u eruit gelicht!

Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout

Voor u eruit gelicht!

Grote vertolkers van de Romantiek

Het verlangen naar een geliefde is het centrale thema in de liederencyclus An die ferne Geliebte (1816) van Ludwig van Beethoven (1770-1827). Tenor Mark Padmore weet dit als geen ander tot uitdrukking te brengen.

Padmores goede vertelkunst wordt subliem ondersteund door Bezuidenhouts spel op een Rosenberger fortepiano uit 1820. In de Volkskrant wordt de voor deze opname gebruikte fortepiano omschreven als “een vroegromantisch kleurenkanon.” Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout laten dit werk uit de Romantiek stralen.

Naast Beethoven staan op deze cd nog twee andere Weense klassieken: Mozart en Haydn.

 

Waar verkrijgbaar?
An die ferne Gliebte van Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout is te koop bij uw cd-winkel via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi belgium.

van onze nieuwe releases!

Blijf op de hoogte


voir
Astor Piazzolla

Pure passie!

Astor Piazzolla

Tango is pure passie. Dit weten Ann Hobson Pilot (harp), Lucia Lin (viool) en J.P. Jofre (bandoneon) op Escualo goed over te brengen. Dit drietal laat u nader kennis maken met de Argentijnse grootmeester van de tango.

 

Componist en bandoneonist Astor Piazolla is onlosmakelijk verbonden met de Argentijse tango. De ambassadeur van de tango zorgde ervoor, dat deze muziekstijl niet alleen te horen was in cafés en nachtclubs, maar uiteindelijk ook in grote, vooraanstaande concertzalen.

 

Waar verkrijgbaar?
Escualo is te koop bij uw cd-winkel of via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi belgium.

 

 

voir
Köthener Trauermusik

Ensemble Pygmalion onder leiding van
Raphaël Pichon

Köthener Trauermusik

Johann Sebastian Bach

 

Ensemble Pygmalion (koor en orkest) onder leiding van Raphaël Pichon heeft zijn harmonia mundi debuut met Bachs Köthener Trauermusik BWV 244a. Johann Sebastian Bach (1685-1750), die koninklijk kapelmeester was aan het hof van Leopold von Anhalt-Köthen, heeft ter nagedachtenis aan het overlijden van de vorst in 1728 deze rouwmuziek gecomponeerd.

 

Ofschoon de partituur van de Köthener Trauermusik niet bewaard gebleven is, heeft musicoloog Morgan Jourdain in opdracht van Raphaël Pichon een reconstructie gemaakt. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van het tekstboek - de teksten worden toegeschreven aan de Duitse dichter en librettist Picander (1700-1764) - en ander bronnenmateriaal.

 

Ensemble Pygmalion brengt de Köthener Trauermusik, die gebaseerd is op Bachs Trauerode en Matthäus-Passion, opnieuw tot leven. Met medewerking van Sabine Devieilhe (sopraan), Daniem Guillon (alt), Thomas Hobbs (tenor) en Christian Immler (bas).

 

Waar verkrijgbaar?
Het album met de Köthener Trauermusik is te koop bij u cd-winkel of via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi belgium.

 

voir
#1 Schumann drieluik

Vioolconcert en Pianotrio nr. 3

#1 Schumann drieluik

Schumanns pianowerken worden regelmatig, wereldwijd in vooraanstaande concertzalen uitgevoerd en op cd uitgebracht. Dit kan niet gezegd worden van zijn concert voor viool, cello en piano.

Isabelle Faust (viool), Jean-Guihen Queyras (cello) en Alexander Melnikov (piano) willen hierin verandering brengen met hun Schumann-trilogie. In het eerste deel wordt Schumanns vioolconcert gecombineerd met diens pianotrio nr. 3; twee composities die Schumann op latere leeftijd geschreven heeft.

 

Onder leiding van Pablo Heras-Casado
Op deze opname voert Isabelle Faust het vioolconcert uit met het vooraanstaande Freiburger Barockorchester onder leiding van de Spaanse dirigent Pablo Heras Casado. Het pianotrio nr. 3 wordt door de initiatiefnemers van de Schumann-triologie uitgevoerd; zij brengen hiermee een hommage aan de componist.

 

Waar verkrijgbaar?
Deel 1 uit de Schumann-trilogie is te koop bij uw cd-winkel bij u in de buurt.

 

Contact harmonia mundi belgium.

voir