Get Adobe Flash player

Voor u eruit gelicht!

Philippe Herreweghe retrospectief

1 juni tot en met 31 augustus 2014

Voor u eruit gelicht!

De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe is niet alleen gespecialiseerd in barokmuziek, ook eigentijds repertoire is bij hem in goede handen.

 

Tijdens zijn dirigentenloopbaan heeft hij verschillende ensembles opgericht: Collegium Vocale Gent, La Chappelle Royale en Orchestre des Champs Elysées. De meeste harmonia mundi opnamen heeft hij met deze topensembles gerealiseerd.

 

Over Philippe Herreweghe retrospectief
Alle harmonia mundi opnamen
(meer dan 50 titels) die onder leiding van Philippe Herreweghe tot stand gekomen zijn, zijn deze zomermaanden scherp geprijsd! De campagne Philippe Herreweghe retrospectief loopt van 1 juni tot en met 31 augustus 2014!

 

Waar verkrijgbaar?
De albums uit de campagne Philippe Herreweghe retrospectief zijn verkrijgbaar bij uw klassieke muziek speciaalzaak of via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi nederland.

van onze nieuwe releases!

Blijf op de hoogte


view
Haydn: Scottish Airs

Werner Güra neemt u mee naar Schotland

Haydn: Scottish Airs

De Oostenrijkse componist Joseph Haydn (1732-1809) heeft tijdens zijn Londense perioden (1791-1792 en 1794-1795) zich intensief bezig gehouden met Schotse muziek. Zo heeft hij Schotse melodieën gebruikt voor het op muziek zetten van literaire werken van Schotse dichters als Robert Burns, Allan Ramsay en Anne Grant.

 

Haydn in "Schotland"
De melodieën die op deze cd te horen zijn, heeft Haydn geschreven voor George Thomson (1757-1841), een verzamelaar en uitgever van Schotse melodieën uit Edinburg. Een grappige bijkomstigheid is, dat Haydn zelf geen voet over de Engels-Schotse grens heeft gezet.

 

Werner Güra & friends
De Scottish Airs zijn geschreven voor fortepiano, viool en piano. Tenor Werner Güra trakteert u met Christoph Berner (fortepiano), Julia Schröder (viool) en Roel Dieltiens (cello) op een Schotse avond zoals die eind achttiende eeuw plaatsgevonden zou kunnen hebben.

 

Waar verkrijgbaar?
Scottish Airs is te koop bij uw klassieke muziek speciaalzaak of via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi nederland.

view
Pablo Heras-Casado

dirigeert Mendelssohn

Pablo Heras-Casado

Tweede symfonie "Lobgesang"

De nieuwe opname van de Spaanse dirigent Pablo Heras-Casado bij harmonia mundi is de tweede symfonie “Lobgesang” van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). De componist schreef dit werk in opdracht van de stad Leipzig ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de uitvinding van de boekdrukkunst.

 

"Lobgesang", een kruising tussen een symfonie en een cantate, werd door Mendelssohn ook wel aangeduid als symfoniecantate. Dit werk over de mensheid van duisternis naar verlichting wordt uitgevoerd door het Symphonieorchester und Chor des Bayerischen Rundfunks. Met medewerking van Christiane Karg (sopraan), Christina Landshamer (sopraan) en Michael Schade (tenor).

 

Franz Schubert
De eerste opname met Pablo Heras-Casado bij harmonia mundi omvatte de derde (D.200) en vierde symfonie (D.417) van Franz Schubert (1797-1828). Laatstgenoemde draagt ook wel de neventitel "Tragische".
In de Telegraaf viel hierover te lezen: "Pablo Heras-Casado benadert ze als een jonge hond, geeft Schuberts noten waar nodig stevig van jetje maar heeft evenveel oor voor onbekommerde lyriek en melancholieke ondertonen."

 

Over Pablo Heras-Casado
Het repertoire van de Spaanse dirigent Pablo Heras-Casado mag breed genoemd worden: Van muziek uit de vijftiende eeuw tot en met eigentijdse composities van jonge componisten; van composities voor kamermuziekorkesten tot en met grote operaproducties.

 

In december 2011 is Heras-Cassado benoemd tot Principal Conductor van het Orchestra of St. Luke’s in New York. Voorafgaand hieraan heeft hij al menig vooraanstaand orkest gedirigeerd zoals het Berliner Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks, het Rotterdam Philharmonisch, het New World World Symphony, het Mariinsky Theater in Sint Petersburg, de Staatskapelle Berlin en het Mahler Chamber Orchestra. Ook dirigeerde hij in het Festspielhaus Baden-Baden de nieuwe productie van Donizetti’s L’elisir d’amor.

 

Op 21 november 2012 had Pablo Heras-Casado zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest, dat onder zijn leiding werken van Ravel, Mozart en Mendelssohn uitvoerde. Dit seizoen leidt hij voor het eerst de New York Philharmonic, The Philadelphia Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig. In Amerika is Pablo Heras-Casado uitgeroepen tot Dirigent van het Jaar 2014.

 

De tweede symfonie "Lobgesang" van Felix Mendelssohn Bartholdy is verkrijgbaar bij uw cd-speciaalzaak. U kunt deze uitgave ook online bestellen.

 

Contact harmonia mundi nederland.

view
Bernarda Fink zingt

liederen van Gustav Mahler

Bernarda Fink zingt

Lieder eines fahrenden Gesellen, Kindertotenlieder, Rückert-Lieder

Mezzosopran Bernarda Fink heeft voor harmonia mundi liederen van Gustav Mahler (1860-1911) opgenomen. Op deze uitgave o.a. ook de kamermuziekversie van Lieder eines fahrenden Gesellen van Arnold Schönberg, waarbij Bernarda Fink begeleid wordt door het Gustav Mahler-Ensemble. Lieder des Knaben Wunderhorn is met pianobegleiding door de Amerikaanse pianist Anthony Spiri. Voor een overzicht van het complete Gustav Mahler-programma, klik hier.

 

Mahleriaanse melancholie
In 2013 gaf Bernarda Fink een openhartig interview voor het klassieke muziektijdschrift Luister. Hierin vertelt zij vol overgave over haar aankomende Gustav Mahler-opname. Volgens Bernarda Fink heeft zij van de Oostenrijkse componist de Mahleriaanse melancholie meegekregen: 'Ik [Gustav Mahler] ben drievoudig vreemdeling onder de mensen: als Bohemer onder de Oostenrijkers, als Oostenrijker onder de Duitsers en als jood in de gehele wereld,' zei Mahler ooit. In het gesprek met mezzosopraan Bernarda Fink haalt ze die uitspraak aan. Ze is niet joods en geen Boheemse, maar haar familiegeschiedenis heeft haar dezelfde Mahleriaanse melancholie meegegeven. - Luister.

 

Waar verkrijgbaar?
Bernarda Finks nieuwe opname met Mahler Lieder is te koop bij uw klassieke muziek speciaalzaak of via de online harmonia mundi store. Wilt u weten, welke opnamen tot nu toe van Bernarda Fink bij harmonia mundi uitgebracht zijn, klikt u dan hier.

 

Contact harmonia mundi nederland.

view