Get Adobe Flash player

Voor u eruit gelicht!

Hobo en harp in de opera

Voor u eruit gelicht!

Muziek om bij weg te dromen. Céline Moinet (hobo) en Sarah Christ (harp) hebben voor hun harmonia mundi opname bewerkingen voor hobo en harp uit beroemde opera’s geselecteerd. Het betreft hier composities van componisten uit de negentiende en twintigste eeuw.

 

Deze maand is Meditations CD van de MAAND. Vraag bij uw klassieke muziek vakhandel bij u in de buurt naar deze aantrekkelijk geprijsde cd!

 

Contact harmonia mundi nederland.

van onze nieuwe releases!

Blijf op de hoogte


view
Stabat mater dolorosa

Muziek voor de passietijd

Stabat mater dolorosa

Deel twee serie muziek kerkelijke feestdagen

Stabat Mater dolorosa is deel twee uit de serie muziek voor belangrijke, kerkelijke feestdagen. Centraal staat de passietijd.

 

Onder leiding van Graham Ross voeren de koorleden van Choir of Clare College, Cambridge passiewerken uit, die zich bewegen rondom het thema van het Stabat Mater. Van middeleeuwse tot eigentijdse werken; van Tomás Luis de Victoria tot Maurice Duruflé en Anton Bruckner.

 

Op deze opname staan ook twee wereldpremières van dirigent en componist Graham Ross: Ut tecum lugeam en Precor te, Domine.

 

Al eerder uitgebracht: Muziek voor advent.

 

Contact harmonia mundi nederland.

view
Cappella Amsterdam

zingt Poulenc

Cappella Amsterdam

Daniel Reuss

Deze maand (maart 2014) vindt de release plaats van de nieuwe cd met werken van Francis Poulenc (1899-1963). Kamerkoor Cappella Amsterdam zingt Poulenc’s Stabat Mater en Sept Répons des Ténèbres met het Estonian Philharmonic Chamber Choir en het Estonian National Symphony Orchestra onder leiding van Daniel Reuss. De sopraansolo’s worden gezongen door Carolyn Sampson.

 

Stabat Mater
Francis Poulenc was een van de belangrijkste moderne componisten van Frankrijk. Hij werd geroemd om zijn melodie en lyriek, met altijd een zekere mate van humor in zijn werk. Hij heeft zijn Stabat Mater, dat hij zelf een “requiem zonder wanhoop” noemde, gecomponeerd in 1950. In dit magistrale werk, dat opgedragen is aan de Zwarte Madonna van Rocamadour, neemt het koor een belangrijke plaats in. Het is duidelijk dat dit monumentale Stabat Mater afstamt van de Franse grands motets uit de tijd van Lodewijk XIV.

 

Daniel Reuss over Poulenc
“Bijzonder aan deze opname is dat wij naast het Stabat Mater ook de Sept Répons de Ténèbres hebben opgenomen. Het is een meesterwerk dat minder bekend is dan de andere prachtige werken van Poulenc, maar hetzelfde hoge niveau heeft. Het is fantastisch dat harmonia mundi bijzondere opnames mogelijk maakt en deze muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek.”

 

Contact harmonia mundi nederland.

view
René Jacobs wint

Klassiek 2012 - 2013

René Jacobs wint

Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek

Op 29 maart 2014 heeft musicus en dirigent René Jacobs de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Muziek – Klassiek 2012-2013 ontvangen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. De uitreiking vond plaats tijdens de verjaardagseditie van het KlaraFestival (15 t/m 19 maart 2014) in Bozar in Brussel.

 

Juryrapport
De jury loofde Jacobs’ markante vermogen om zeer verschillend gezinde luisteraars te boeien. Die gave om te verenigen vormt volgens de jury de rode draad doorheen zijn vele talenten.

 

“Als dirigerende classicus paart hij het doen aan het weten en de analyse van de synthese. Als denkende zanger vindt hij het delicate evenwicht tussen wetenschap en intiuïtie, tussen eruditie en extase. Als nestor van de muziekscène blijft hij pril maar groot talent ontdekken en kansen geven,” alsdus de persmededeling van de Cultuurprijzen Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie.

 

Vlaams minister van Cultuur over Jacobs
“René Jacobs is een stille virtuoos. Hij koppelt muziek en tekst aan theatraliteit, en doet dat op zo’n overtuigend intense en vaak verrassende manier dat zijn publiek zich graag gewillig laat meeslepen door zijn werk.”

 

Discografie
Klik hier voor een overzicht van alle tot nu toe bij harmonia mundi uitgebrachte opnamen.

 

Het team van harmonia mundi in de Benelux felicitert René Jacobs met de prestigieuze prijs!

 

Contact harmonia mundi nederland.

 

view