Get Adobe Flash player

Voor u eruit gelicht!

Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout

Voor u eruit gelicht!

Grote vertolkers van de Romantiek

Het verlangen naar een geliefde is het centrale thema in de liederencyclus An die ferne Geliebte (1816) van Ludwig van Beethoven (1770-1827). Tenor Mark Padmore weet dit als geen ander tot uitdrukking te brengen.

Padmores goede vertelkunst wordt subliem ondersteund door Bezuidenhouts spel op een Rosenberger fortepiano uit 1820. In de Volkskrant wordt de voor deze opname gebruikte fortepiano omschreven als “een vroegromantisch kleurenkanon.” Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout laten dit werk uit de Romantiek stralen.

Naast Beethoven staan op deze cd nog twee andere Weense klassieken: Mozart en Haydn.

 

Waar verkrijgbaar?
An die ferne Gliebte van Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout is te koop bij de Klassieke Zaken-specialisten. Voor een overzicht van de verkoopadressen, klik hier.
Online kunt u deze uitgave bestellen via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi nederland.

van onze nieuwe releases!

Blijf op de hoogte


view
Emilio de Cavalieri

René Jacobs laat Cavalieri's opera herleven

Emilio de Cavalieri

Rappresentatione di Anima et di Corpo van de Italiaanse componist Emilio de Cavalieri (ca. 1550-1602) is een van de eerste opera's uit de muziekgeschiedenis. Dirigent René Jacobs heeft voor zijn uitvoering gekozen voor het Staatsopernchor Berlin en de Akademie für Alte Musik Berlin. Dit in combinatie met vooraanstaande solisten weet Jacobs de uiteenzetting tussen lichaam en geest nog meer kracht bij te zetten. De titelrollen worden gezonden door Marie-Claude Chappuis (Anima) en Johannes Weisser (Corpo).

 

Beluister tracks
Wilt u nader kennis maken met Rappressatione di Anima et di Corpo, beluistert u dan het begin van iedere track door hier te klikken.

 

Libretto
Bij de opname hoort een prachtig gedocumenteerd boekwerk met interessante informatie over Cavalieri's werk. En natuurlijk met het libretto van Agostino Manni.

 

Waar verkrijgbaar?
Rappresentatione van Emilio de Cavalieri is te koop bij uw klassieke muziek speciaalzaak of o.a. via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi nederland.

 

 

 

 

 

 

 

view
Astor Piazzolla

Pure passie!

Astor Piazzolla

Tango is pure passie. Dit weten Ann Hobson Pilot (harp), Lucia Lin (viool) en J.P. Jofre (bandoneon) op Escualo goed over te brengen. Dit drietal laat u nader kennis maken met de Argentijnse grootmeester van de tango.

 

Componist en bandoneonist Astor Piazolla is onlosmakelijk verbonden met de Argentijse tango. De ambassadeur van de tango zorgde ervoor, dat deze muziekstijl niet alleen te horen was in cafés en nachtclubs, maar uiteindelijk ook in grote, vooraanstaande concertzalen.

 

Waar verkrijgbaar?
Escualo is te koop bij uw klassieke zaken speciaalzaak of via de online harmonia mundi store.

 

Contact harmonia mundi nederland.

 

 

view
#1 Schumann drieluik

Vioolconcert en Pianotrio nr. 3

#1 Schumann drieluik

Schumanns pianowerken worden regelmatig, wereldwijd in vooraanstaande concertzalen uitgevoerd en op cd uitgebracht. Dit kan niet gezegd worden van zijn concert voor viool, cello en piano.

Isabelle Faust (viool), Jean-Guihen Queyras (cello) en Alexander Melnikov (piano) willen hierin verandering brengen met hun Schumann-trilogie. In het eerste deel wordt Schumanns vioolconcert gecombineerd met diens pianotrio nr. 3; twee composities die Schumann op latere leeftijd geschreven heeft.

 

Onder leiding van Pablo Heras-Casado
Op deze opname voert Isabelle Faust het vioolconcert uit met het vooraanstaande Freiburger Barockorchester onder leiding van de Spaanse dirigent Pablo Heras Casado. Het pianotrio nr. 3 wordt door de initiatiefnemers van de Schumann-triologie uitgevoerd; zij brengen hiermee een hommage aan de componist.

 

Waar verkrijgbaar?
Tot en met 22 mei 2015 is Deel 1 uit de Schumann-trilogie exclusief geprijsd bij de Klassieke Zaken-specialisten. Vraag bij uw speciaalzaak naar deze actie; voor meer info klik hier.

 

Isabelle Faust in Concertgebouw Amsterdam
Later dit jaar zal Isabelle Faust in het Concertgebouw te Amsterdam Schumanns vioolconcert uitvoeren, een unieke gelegenheid dit concert live te horen. Klik hier voor meer informatie over dit oncert.

 

Contact harmonia mundi nederland.

view